Tapahtumakalenteri

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA LAPSILLE JA PERHEILLE JOENSUUSSA JA KOKO POHJOIS-KARJALASSA
 
TULEVAT TAPAHTUMAT
 
MENNEET TAPAHTUMAT
  
 
Kiertävä lastennäytelmä Pim Pam pallomaakailuseik Joensuun kaupunginteatterissa 18.9.21-22.1.22 .
Lue lisää Joensuun kaupunginteatterin sivuilta.
 

 
Viidakkokirja - villi ja svengaava koko perheen esitys

Rudyard Kiplingin ihastuttava klassikko Teatteri-Traktorin tulkintana 2021–2022 Siihtalan näyttämöllä Joensuussa. Kesto kokonaisuudessaan noin 2 tuntia, sopii kaiken ikäisille, erityisesti lapsille ja aikuisille.  Väliajalla viidakkopuuhaa.
Liput ja lisätiedot Teatteri-Traktorin sivuilta. 
 

 
 
Aarrejahti! Teatteri-Traktorin tarjoilemassa Aarrejahdissa pääsee tutustumaan kivoihin paikkoihin eri puolilla Pohjois-Karjalaa vaikka koko perheen voimin. Lisätietoja teatterin sivuilla. 
 

 
 
Pärskeitä päin! Teatteri-Traktorin kesäteatteria ja työpajoja Sinkkolan kotieläinpihalla 7.7.-22.8.2021
Lisätietoja teatterin sivuilla.
 

 
 
HYVÄN MIELEN POLKU JA SATUPOLKU
UTRANSAAREN VIRKISTYSALUEELLA
16.4.-21.5.2021
 

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys toteuttaa yhdessä Utran Asukasyhdistyksen kanssa 16.4.-21.5.2021 välisellä ajalla Hyvän mielen polku – kokonaisuuden.

Hyvän mielen polut on tarkoitettu tuomaan iloa ja hyvää mieltä niin isoille kuin pienille Utran saarten kulkijoille. Ulkoilijat opastetaan Hyvin voivan mielen polulle parkkipaikalla sekä opastetauluissa, jotka löytyvät heti kun Utran saarten siltaosuus päättyy.

Hyvän mielen polku toteutetaan kaksiosaisena niin, että Utran saarten silloilta oikealle puolelle sijoittuva Hyvän mielen polku pitää sisällään kymmenen puihin kiinnitettyä rastia, joilla jokaisella on pieni hyvinvointia tukeva  tehtävä. Tehtävät voi tehdä yksin tai yhdessä ystävän, perheen tai kaveriporukan kanssa. Tavoitteena on, että Hyvän mielen polku antaa miellyttävän mahdollisuuden pysähtymiseen, rentoutumiseen sekä antaa kulkijalleen mahdollisuuden aistia ympärillä olevaa luontoa entistä syvemmin.

Utran saarten silloilta vasemmalle puolelle sijoittuva Satupolku on tarkoitettu perheen pienimmille ja lapsiperheille. Satupolku pitää sisällään kymmenen puihin kiinnitettyä satuaiheista rastia, joilla jokaisella on pieni leikillinen tai toiminnallinen tehtävä. Tehtävät on suunniteltu niin, että lapsi voi tehdä ne yhdessä aikuisen kanssa. Tavoitteena on, että Satupolku voi antaa lapselle ja aikuiselle iloa tuovan yhteisen loru- ja leikkikokemuksen ja lisää innostusta loruihin ja leikkeihin. Satutarinan avulla voi syntyä aistimaailmaa tukeva leikillinen luontokokemus.

 
LIISA IHMEMAASSA
JOENSUUN KAUPUNGINTEATTERISSA
24.4.-30.5.2021

Kuva: Miska Korpelainen/Joensuun kaupunginteatteri
 
"Mitä voi tehdä, jos on tylsää? Mitä voi tehdä, jos patterit on loppu? Maailmaa voi katsoa toisinpäin!

Ja kun oppii oikein taitavaksi kuvittelijaksi, ei tarvitse enää koskaan pitkästyä!

Lewis Carrollin teokset “Liisan seikkailut ihmemaassa” sekä “Liisan seikkailut peilimaailmassa” on kirjoitettu 1800-luvun lopulla, ja ne ovat kiehtoneet ilmestymisensä jälkeen lukuisia teatterintekijöitä. Joensuun kaupunginteatterin dramatisointi tekee kunniaa teosten luonteelle lapsille suunnatun nonsense-kirjallisuuden ja absurdin kertomuksen edustajina."

Liisa ihmemaasa on Joensuun kaupunginteatterissa 27.4.-29.5.2021.

Ikäsuositus 5-vuotiaasta ylöspäin. Liput alkaen 15 €, perhelippu 54 €.

Lue lisää teatterin sivuilta täältä. 

 

 
KUKKO, ROTTA JA MILLAKISSA - 
KOKO PERHEEN NÄYTELMÄ JOENSUUN KAUPUNGINTEATTERISSA
 3.11.-19.12.2020
 
 "Olipa kerran itäisessä Suomessa pikkuinen, punainen mökki pienen lammen rannalla suuren ja sankan kuusimetsän keskellä. Tämä mökki oli siitä erikoinen mökki, että siellä ei asunut yhden ainutta ihmislasta.

Tätä pientä punaista mökkiä suuren kuusimetsän keskellä, pikkuisen lammen rannalla asuttivat nimittäin eläinlapset Kukko, Rotta ja Millakissa sulassa sovussa tai ei nyt ehkä ihan aina niin kovin sulassa sovussakaan. Yhdessä kuitenkin.

Eräänä talvisena pakkasaamuna, kun ensilumi oli vihdoin yöllä satanut maahan, heräsivät pienet eläinystävämme Kukko, Rotta ja Millakissa aivan yhtä aikaa sekä ehkä myös hieman hätkähtäen tuohon mukavaan mutta myös säikähdyttävään ajatukseen, että jouluhan oli jo aivan nurkan takana.

Tämähän siis oli toki oikein mukavaa, mutta melko lailla säikähdyttävää, koska mitään, ei kerta kaikkiaan yhtikäs mitään, jouluvalmisteluita ollut vielä laitettu alulle saatikka aloitettu. Mikäs nyt neuvoksi?"

Uuden joulunäytelmän ohjaa ja lavastuksen suunnittelee Iiristiina Varilo.

Pienellä näyttämöllä esitettävän näytelmän ikäsuositus on viisivuotiaasta ylöspäin. 

Näytelmän kesto on noin 55 minuuttia. Näytelmään on saatavilla perhelippuja.

LIPUT JA LISÄTIEDOT LÖYDÄT TEATTERIN OMILTA SIVUILTA

TÄÄLTÄ

 


 

 
* PERUTTU* MAATILA LOMAILEE-esitys Utran Uittotuvalla Sorvaamo-salissa la 7.11 klo 11 ja klo 14

liput 8 €, perhelippu (4 hlö) 30 €

Martan maatila on pieni, omavarainen luomutila. Siellä eläimet ja ihmiset ovat tottuneet toimimaan yhdessä ja iloitsemaan elämän pienistä hetkistä. Martan maatilalla juhlitaan nyt Martan ja herra Hösselströmin häitä!
Tuore aviopari lähtee häämatkalle Pöytyälle ja maatilan puuhia saapuu hoitamaan lomittaja. Hänellä on kokolailla erilainen näkökanta siitä, kuinka asioita tilalla pitäisi hoitaa. Eläimet eivät kuitenkaan uusia toimintatapoja purematta niele ja luvassa onkin
tiukkaa vääntöä siitä, mikä on oikeasti tärkeää. Miltä maatila näyttää isäntäparin loman jälkeen ja mitä tuore aviopari itse tästä kaikesta tuumaa?

Puolituntinen esitys soveltuu kaikenikäisille. Käsikirjoitus ja esitys Tuija Nuojua.

Esityksessä rajattu määrä paikkoja ja omat, merkatut paikat seurueille.

Varaukset myynti@utranuittotupa.fi, p. 0500675162

Ovet avataan tuntia ennen esitystä ruuhkien välttämiseksi.
Paikalta saat tarvittaessa kasvomaskin ja olemme varanneet useita käsidesipisteitä.
 
 
SEIKKAILEVAT SUPERSANKARIT - TYÖPAJOJA YLI 7-VUOTIAILLE PAKKAHUONEELLA JOENSUUSSA 27.7.-31.7. 2020 SEKÄ 3.8.-7.8.2020


"Tervetuloa supersankareiden seikkailurikkaaseen maailmaan! Millainen supersankari juuri sinä olet ja mikä on supervoimasi? Se selviää leirillä, jonka aikana ideoimme ja rakennamme omat supersankarihahmot tarpeistoineen sekä valmistamme pienen näytelmän supersankareidemme seikkailuista. Leiriohjelma sisältää pelejä, leikkejä, teatteria, kuvista ja mukavaa yhdessäoloa leiriohjaajien ja muiden leiriläisten kanssa."
ILMOITTAUTUMINEN: vaarapyora@gmail.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti