torstai 17. maaliskuuta 2022

Parhaat teatteripaikat Joensuun kaupunginteatterin Pikku Vampyyri -lastennäytelmään on varattavissa nyt!

Pikku Vampyyri on ilkikurisen hauska fantasiaseikkailu vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ja ennakkoluulottomasta ystävyydestä sekä mielikuvituksen voimasta.

Näytelmän ensi-ilta on 27. huhtikuuta Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Ikäsuositus on kuusivuotiaasta ylöspäin. Mitä on luvassa?

"On lauantai-ilta ja Anton-poika on itsekseen kotona vanhempien mentyä elokuviin ja tanssimaan. Ykskaks lennähtää seuraa etsivä Rydiger-vampyyri ikkunan raosta Antonin huoneeseen. Tukka voisi herkemmällä nousta pystyyn ja veri paeta päästä, mutta Anton ottaa ensisäikähdyksen jälkeen yllättävän ja myöhäisen vieraan vastaan avoimin mielin, onhan hän kauhukirjojen ja -elokuvien ylin ystävä.

Vampyyreita siis kaiketi onkin olemassa, vaikka äiti ja isä toista väittävät. Anton tutustuu uuden ystävänsä myötä kokonaiseen Von Sclottersteinin vampyyriperheeseen, jonka hurjaakin hurjemmat mutta kutkuttavan hauskat jäsenet – romantiikannälkäinen pikkusisko Anna, äkkipikainen isoveli Lumpi ja hajamielinen isoäiti Sabine – sekoittavat pian Antonin perheenkin elämän. Yöllisissä seikkailuissa lennetään ja väistellään hautausmaan valvojaa Geiermeieria, jonka tavoitteena on vapauttaa Euroopan hautausmaat yksi kerrallaan vampyyreistä – aseinaan valkosipuliletti, vasara ja puutapit.

Tämä humoristinen, kekseliäs, jännittävä ja ilkikurinen fantasiaseikkailu kertoo vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ja ennakkoluulottomasta ystävyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Tule pelottelemaan itseäsi turvallisesti Joensuun kaupunginteatteriin, me pidämme osaltamme huolen hyytävän hauskasta ja vampyyrimaisesta tunnelmasta!"

Perustuu Sommer-Bodenburgin kirjasarjaan

Pikku vampyyrin tarina perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin suosittuun lastenkirjasarjaan, jota on käännetty jo yli 30 kielelle. 

Angela kyseli alakoulun opettajana toimiessaan oppilailtaan, minkälainen tarina innostaisi heitä lukemaan kirjoja ja vastaus oli: “tarinat, jotka ovat hauskoja, läpikotaisin jännittäviä ja pikkuisen pelottavia.” 

Kirjojen ja näytelmän lisäksi Angelan vampyyritarinoista on tehty myös palkittu tv-sarja ja elokuva.

Perhelipulla teatteriin

Liput esitykseen ovat alkaen 15 €. Perhelipun hinta on 54 euroa ja sillä esitystä pääsee katsomaan enintään viisi henkeä. Lippuja voi ostaa Carelicumista ja teatterin ovilipunmyynnistä. Liput voit hankkia myös Ticketmasterin kautta täältä.

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely ”Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” on vapaasti nähtävissä yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 27.4.-28.5.2022.  

Lisätietoja näytelmästä Joensuun kaupunginteatterin sivuilla. 

Ensi-iltaan on vielä kuukausi, mutta parhaat paikathan saa tunnetusti olemalla hyvissä ajoin liikkeellä. Viimeisen kerran Pikku Vampyyri esitetään muuten lauantaina 28. toukokuuta. Aurinkoisia kevätpäiviä!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti