maanantai 12. huhtikuuta 2021

Aurinkoinen Ote - kaikenikäisten kiipeilykeskus Joensuussa

Mitä sitä tekisi sateisena päivänä, kun ulkoilu ei houkuttele ja sisällä aletaan kiipeillä seinille? Miten olisi Kiipeilykeskus Ote Joensuussa? Siellä seinille saa kiivetä ihan luvan kanssa!  

Kiipeilykeskuksen alakerran tilat. Kuva: Ote-kiipeilykeskus.

Kiipeilykeskus Ote löytyy Pilkontieltä Siihtalasta, kolmen kilometrin päästä Joensuun keskustasta. Tunnelma kiipeilykeskuksessa on rento, jos ei suorastaan vähän hipahtava. Isot ja pienet kiipeilijät otetaan ystävällisesti vastaan ja opastetaan alkuun, joten aloittelijankin on helppoa tulla.

Alle 14-vuotialla lapsilla on oltava kiipeilykeskuksessa mukana huoltaja, jonka ei kuitenkaan tarvitse maksaa mitään, jos ei aio kiipeillä itse. Totta kai kannattaa silti kiipeillä itsekin, eikä vaan katsella lasten hauskanpitoa vierestä! Meidän perheen nuorin kiipeilijä on viisivuotias, ja mukavasti hän jo Otteella viihtyy ja kiipeilee. Otteella on myös lasten ja nuorten kiipeilyryhmiä, joissa voi aloittaa kuusivuotiaana. 

Kiipeilyssä ei tarvita ihmeempiä varusteita, yhä ylös voi yrittää vaikka verkkareissa tai farkuissa. Kiipeilykengät saa Otteelta, ja ne kuuluvat sisäänpääsyn hintaan. Erillistä maksua vastaan pääsee kokeilemaan köysikiipeilyä, joka myös onnistuu hyvin jo pieneltä rohkelikolta.

Otteella on mahdollista myös järjestää synttärit. Juhlaväkeä varten on oma nurkkaus riippumattoineen kiipeilykeskuksen nurkassa. Emil Helotie Otteelta kertoo myös, että synttäreiden saralla Otteella on tarjolla myös jotakin aivan uutta ja ainutlaatuista:

-Järjestimme juuri lapsille suunnatun yön yli kestävän synttärin. Tämä on uusi seikkailullinen palvelumme, jossa perhe tai lapsi vieraineen pääsee ohjatusti viettämään yötä toimitiloissamme. Ohjelmassa on muun muassa pimeässä otsalamppujen valossa kiipeilyä ja yöpyminen makuupusseissa kiipeilyseinien alla. Toimitilamme on valaistu tunnelmallisesti vieraita varten. Paikalle voi tuoda omat tarjoiltavat tai vaihtoehtoisesti tilata ne meidän kauttamme.

Tästä on pakko tulla hitti! Saakohan mennä, vaikka ei olisi synttärit?

Kiipeilykeskuksen yläkerran oheisharjoittelutila. Kuva: Ote-Kiipeilykeskus.

 

Meillä on takana nyt laskujeni mukaan neljä käyntiä Otteella vähän eri komboilla. Yksiä kaverisynttäreitä lukuun ottamatta kuitenkin niin, että aikuinen on aina ollut yhden villiviikarin kanssa kerrallaan kiipeilemässä. Kiipeily on toiminut hyvin kahdenkeskisenä ja rauhallisena liikkumisena ja hengailuna, mistä lapset kyllä osaavat nauttia. Kahviosta voi osaa limua, kahvia, teetä ja energiapatukoita kiipeilyn lomassa. 

Toisaalta, Ote on mainio siinä, että sinne voi halutessaan ottaa hyvinkin eri-ikäiset lapset yhdellä kertaa urheilemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Näitä vaihtoehtoja ei ole pilvin pimein.

Kysyn vielä Emililtä, onko Otteelle ikärajaa tai ikäsuositusta?

- Meille ovat tervetulleita kaikki. Välillä tiloissamme on ollut useammat lastenvaunut kerrallaan! Olemme pyrkineet järjestämään oheistekemistä pienemmille lapsille, kuten värikyniä, paperia, lautapelejä ja pienen ajettavan mopon. Lasten kiipeilyseinille saa myös hulahoop-renkaita, joiden läpi voi kiivetä tai kokeilla kiipeilylimboa. 

Emil kertoo, että seinillä pystyvät kiipeilemään jo kolmevuotiaat. Vanhemman mukana kiipeilemään tulevat alle 4-vuotiaat kiipeilevät kolmen euron kenkävuokran hinnalla. Pienimmät kengät ovat kokoa 26, ja kokovartalovaljaita löytyy myös alle metrin mittaisille. 

Emil vinkkaa, että vanhemmat pystyvät myös vuorottelemaan lasten kanssa olemista ja pääsevät näin itsekin keskittymään kiipeilyyn ja kuntoiluun:

-Yläkerrassamme on monipuolinen kehonpainon harjoitteluun suunnattu treenialue, josta löytyy painojen lisäksi kehonhuoltoon soveltuvia tarvikkeita.

Jos kiipeily kiinnostaa muuten vaan, tai kodin seinille kiipeilylle etsii vaihtoehtoa, suosittelen ottamaan suoraan yhteyttä Otteen palvelualttiiseen väkeen tai menemään yksinkertaisesti paikan päälle. Voin vakuuttaa, että vastaanotto on ystävällinen ja aloittaminen on helppoa. 

Sateisena ja aurinkoisena päivänä.

Mukavaa viikon alkua!

Ps. Tämä ei ollut mainos eikä kaupallinen yhteistyö, vaan meidän positiivisiin kokemuksiimme perustuva tosi tarina. 😊

*Edit 17.4.2021. Kysyin Otteelta vielä lisätietoja perheen pienimpien kiipeilymahdollisuuksista, minkä osalta vielä hieman täydensin juttua tänään. Sain myös muutaman kivan kuvan tiloista, ja mikä parasta: Mahdollisuuden järjestää teille lukijoille arvonta Facebookissa! Kurkkaa sinne siis Facebookiin blogin sivulle ja osallistu. Palkintona on kolme lahjakorttia lasten kiipeilykurssille! Ja alla olevasta linkistä voit ensi hätään käydä virtuaalisesti kiipeilemässä Otteella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti