sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Lapsen oikeuksien viikon tapahtumia Joensuun seudulla & Roni Bäckin tähdittämät juhlat valtioneuvoston YouTube-kanavalla

Huomenna maanantaina alkava Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tänä vuonna lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus hyvää kohteluun.


Miten lapsen oikeuksien viikkoa Joensuun seudulla tänä vuonna vietetään? Tässäpä olisi muutamia menovinkkejä koko perheelle!

1) MAANANTAINA 15.11. klo 17-19 "Koko perhe kodalle!"-tapahtuma Rantakylän kodalla

 
2) Lapsen oikeuksien viikon tapahtuma Joensuun perheentalolla tiistaina 16.11. klo 9.00-19.00

Ohjelmassa on askartelua, kuvasuunnistusta, lorutuokioita vauvoille, sadutusta, teatteria, työpajoja, rauhoittumisen pesä ja tunnetaito-ongintaa! Lisäksi tarjolla herkkuja lasten toiveiden mukaisesti. Tapahtuman tarkka aikataulu löytyy Perheentalon nettisivuilta.

HUOM! Jos haluat varmistaa, että mahdutte tiettyyn aikaan tapahtumaan, varaa aika talolla vierailuun soittamalla tai wa-viestillä p. 050 330 6532. 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Honkalampi-säätiö, Joensuun Pelastakaa Lapset ry, Joensuun UNICEF-vapaaehtoiset, Kotikartanoyhdistys ry, MLL Joensuun yhdistys ja Järvi-Suomen piiri, Pelastakaa Lapset ry, Perheasiain neuvottelukeskus, Sanaratas ry, Sos-lapsikylä, Teatteri Traktori ja Korpisirkus ry.


3) Lapsen oikeuksien päivän juhlaohjelma valtioneuvoston YouTube-kanavalla Lapsen oikeuksien päivänä 19.10. klo 9.00-10.00 

Mukana juhlimassa ovat mm. Sanna Marin, Roni Bäck, Jenni Haukio, Li Andersson, Anna Abreu, Elina Pekkarinen, Johanna Laisaari sekä lapsia ja nuoria! Tilaisuudessa keskustellaan lapsen oikeuksista, kuullaan tervehdyksiä kouluilta, jaetaan Suomen UNICEFin Lapsenoikeuksien vaikuttaja -tunnustus ja lauletaan lapsille!

Voit seurata tapahtumaa suorana tai katsoa tallenteen ma 22.11. mennessä. Ohjelma on osin tekstitetty ruotsiksi ja sisältää myös ruotsinkielisiä osioita.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille lapsille ja jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle. Opettajat voivat katsoa tilaisuuden esimerkiksi koulussa yhdessä lasten kanssa.

Seuraa suoraa lähetystä 19.11. klo 9–10 valtioneuvoston YouTube-kanavalla

 

  

4) Lasten lauantai talvisissa tunnelmissa Kulttuuritehdas Siihtalassa lauantaina 20.10. klo 10-13

 
Lasten lauantai talvisissa tunnelmissa!
Kulttuuritehdas Siihtalassa juhlitaan Lapsen oikeuksien viikkoa elokuvalla, leffatyöpajalla ja askartelemalla joulukortteja ikäihmisille tai omaksi iloksi!
Ohjelmassa:

klo 10: muumien taikatalvi -elokuva (s) * klo 11.25 leffatyöpaja
Työpajoissa myös mm joulukorttiaskartelua elokuvan jälkeen. Joulukortteja voi myös laittaa Joensuun kaupungin joulukorttikampanjan mukana ikäihmisille, toimitamme Siihtalassa tehdyt kortit kootusti eteenpäin. Lisätietoja kampanjasta:https://www.joensuu.fi/…/joulukorttikampanja-alkaa-taas…
 
Muumien taikatalvi -elokuva:
Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä. Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita...
Elokuva on sallittu kaiken ikäisille ja sen kesto 82 minuuttia.
Elokuva pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Taikatalvi.
Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia joihin on vapaa pääsy. 
 
 
5) Kato mua -perhetapahtuma Joensuussa lauantaina 20.11. klo 12.00 alkaen
 
Alakouluikäisten perheille suunnattu maksuton Kato mua -perhetapahtuma la 20.11.2021 klo 12-16 Joensuun kirkossa ja Joensuun Yhteiskoulun lukiolla.
 
Tapahtuma alkaa klo 12.00 Kato mua -jumalanpalveluksella Joensuun kirkossa ja jatkuu siitä toimintapajojen ja esitysten muodossa Joensuun Yhteiskoulun lukion tiloissa.
 
Tapahtumassa pidetään esillä lasten oikeuksia, erityisesti kuulluksi ja nähdyksi tulemisen oikeutta. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluikäisille yhdessä oman perheen kanssa.
 
Tapahtuma on pääsymaksuton ja rannekkeen tapahtumaan saa Kato mua -jumalanpalveluksesta.
Järj. Luterilainen kirkko Joensuussa, Lasten ja nuorten keskus ry ja Kuopion hiippakunta.
 
Tapahtuman ohjelman löydät täältä.  
 
 
Ihanaa ja rauhallista isäinpäivän iltaa, ja lämpimät onnittelut kaikille juhlapäivänsä ansainneille isille! 
 
Ja tietenkin myös hyvää lapsen oikeuksien viikon aloitusta kaikille lapsille, nuorille ja perheille! 
 
Lapsen oikeuksien viikko kutsuu muun muassa meitä vanhempia miettimään, miten haluamme tulla itse kohdelluksi, ja miten kohtelemme muita. Lisätietoja viikosta ja sen merkityksestä täällä.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti