maanantai 13. heinäkuuta 2020

Lasten kanssa Joensuun perhospuutarha Botaniassa

Joensuun kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha Botania Linnunlahdella on mahtava retkikohde koko perheelle.

(Retkemme on tehty ja juttu on julkaistu alun perin 11.6.2017. Tätä nykyä perhospuutarha on muutautunut ja uudistunut hienoksi tapahtumapuutarhaksi, johon voit tutustua täällä.)Tunnelma eri maailmankolkkien kasvien keskellä on niin eksoottinen ja erilainen kuin puutarhan ulkopuolella, että voisipa sanoa puutarhan tarjoavan pikkurahalla ulkomaanmatkan. Ilman stressaavaa lentokentän hulinaa ja aikaeroa… No, ainakin jos käyttää vähän mielikuvitusta.


Mitä kaikkea Botaniassa sitten löytyy? Neljä kokoelmakasvinhuonetta edustavat neljää suurilmastoa tropiikkia, kesä- ja talvisateiden aluetta sekä aavikkoa. Yhteensä puutarhassa on edustettuna noin 600 kasvilajia. Lasten kanssa on kivaa bongailla sieltä tuttuja kasveja kuten mandariini, kardemumma tai kahvi. Botaniassa on myös yli 600 kasvin ulkopuutarha sekä vaihtuvia näyttelyitä.

  

 Lasten suurin suosikki Botaniassa taitaa olla tropiikkiosaston kultatöyhtökakadu Juuso. Lapsista on vain niin hauskaa katsella papukaijan touhuja ja koettaa houkutella sitä juttelemaan. Tällä kertaa onnistuimme saamaan Juusolta kaksi kommenttia. Ne olivat ”terve” ja ”terve, Juuso”. Juuso on puutarhan aukioloaikana turvallisesti häkissään, mutta vapaana Botaniassa lentelee suuria ja kauniita trooppisia perhosia. Ne olivat lapsista vähän jännittäviä, mutta ehkä siksi juuri kiinnostavia.

Botaniasta löytyy myös kahvio, jossa hienoista posliinikupeista juodut kahvit ja syödyt jätskit kruunasivat vierailun. Matkamuistomyymälässä on myynnissä muun muassa mukavia luontaiheisia pelejä ja julisteita sekä pehmopapukaijoja. Botanian etukäteen varattavia ja erikseen maksettavia palveluja ovat muun muassa opastetut kierrokset tai yksityiset juhlat. 


Meille jäi tosi mukava muisto ”lähilomastamme tropiikkiin” ja aiomme mennä Botaniaan kesän aikana vielä uudestaankin. 


Joko te olette käyneet Botaniassa?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti