lauantai 15. elokuuta 2020

Hyvän tahdon tarina – uusi kuvakirja kestävän kehityksen puolesta

 Outokumpulaisen kirjailijan Esko-Pekko Tiitisen kirjoittama ja hänen poikansa Nikolai Tiitisen kuvittama satu kertoo Pii-jänöstä, hänen äidistään, pehmolelu Untuvasta ja hassusta Hiphei Hybridi-robotista.

-Hyvän tahdon tarina -kuvakirjaan kiteytyy oikeastaan se, mitä olen aiemmissa eläinaiheissa kirjoissani pohtinut. Luonto ja ympäristö ovat meille kaikille elintärkeitä riippumatta siitä missä päin maailmaa elämme, Esko-Pekka Tiitinen kertoo.

Sadussa ihminen on viisaudessaan lähettänyt Hiphei -robotin luontoon saamaan lisää tietoja ja taitoja. Robotille on annettu mukaan kolme laatikollista kierrätysmateriaalia, josta sen pitäisi kehittää hyödyllisiä keksintöjä ihmiselle.

Hiphei rakentaa muovipulloista muun muassa selänrapsuttimen, mutta eläimet tietävät, että hyvään elämään tarvitaan myös lähipuutarha, lämmin pesä ja paljon muutakin. Hauskassa ja humaanissa tarinassa eläimet, kasvit, ihmiset ja koneet elävät yhdessä jakaen kokemuksia toisilleen. Uusiutuvista luonnonvaroista, auringosta, tuulesta ja vedestä tulee heidän parhaita ystäviään.

Esko-Pekka kertoo, että kirjan tekeminenkin oli yhteisöllistä:

-Kirjan ohessa on monipuolinen opas, joka sisältää yli 200 luontoon liittyvää, käytännössä hyväksi koettua toimintavinkkiä, leikkiehdotusta ja yhdessä pohdittavaa kysymystä lapsiperheille. Opas on koottu kymmenien eri alojen varhaiskasvattajien toimesta. Vinkkareina ja suunnittelijoina ovat toimineet mm. varhaiskasvatuksen ammattilaiset päiväkodeissa ja alakouluissa, Itä-Suomen yliopiston Joustavien oppimisympäristöjen suunnittelijat ja kehittäjät, urheiluseurojen juniorivalmentajat, tieto- ja taideaineiden opettajat ja lasten tiedekerhojen vetävät.

Kirjaa on saatavilla kirjakaupoissa, mutta sen voi hankkia myös kirjailijalta itseltään. Tilaukset voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen eptiitinen@hotmail.com

Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti