perjantai 28. elokuuta 2020

Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa Joensuun kaupunginteatterissa

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa joulun alla koko perheen näytelmän eläinystävysten jouluvalmisteluista. Liput seikkailulle on jo saatavilla. 


Uutuusnäytelmä korvaa kaupunginteatterin ohjelmistossa syyskauden alun perin suunnitellun "Viirun ja Pesosen joulun". Jo ostetut liputkin käyvät suoraan uuteen näytelmään.

Mistä sitten marraskuun alussa ensi-iltansa saavansa näytelmässä kerrotaan?

"Olipa kerran itäisessä Suomessa pikkuinen, punainen mökki pienen lammen rannalla suuren ja sankan kuusimetsän keskellä. Tämä mökki oli siitä erikoinen mökki, että siellä ei asunut yhden ainutta ihmislasta.

Tätä pientä punaista mökkiä suuren kuusimetsän keskellä, pikkuisen lammen rannalla asuttivat nimittäin eläinlapset Kukko, Rotta ja Millakissa sulassa sovussa tai ei nyt ehkä ihan aina niin kovin sulassa sovussakaan. Yhdessä kuitenkin.

Eräänä talvisena pakkasaamuna, kun ensilumi oli vihdoin yöllä satanut maahan, heräsivät pienet eläinystävämme Kukko, Rotta ja Millakissa aivan yhtä aikaa sekä ehkä myös hieman hätkähtäen tuohon mukavaan mutta myös säikähdyttävään ajatukseen, että jouluhan oli jo aivan nurkan takana.

Tämähän siis oli toki oikein mukavaa, mutta melko lailla säikähdyttävää, koska mitään, ei kerta kaikkiaan yhtikäs mitään, jouluvalmisteluita ollut vielä laitettu alulle saatikka aloitettu. Mikäs nyt neuvoksi?"

Uuden joulunäytelmän ohjaa ja lavastuksen suunnittelee Iiristiina Varilo. Rooleissa ovat Maria Karhapää (Millakissa), Anna Ojanne (Rotta), Olli-Kalle Heimo (Kukko) sekä Anssi Pennanen ja Juha Kerkkonen (tontut).

Koronan vuoksi moni kiva asia kuten myös lastenteatteriesitykset peruuntuivat. Kädet pesuun ja peukut pystyyn, että tämä ja muut loppuvuoden mukavat jutut voidaan toteuttaa. Oman paikkasi varmistat varaamalla liput täältä.

Esityksestä voit lukea lisää vielä kaupunginteatterin omilta sivuilta

Aurinkoista elokuun viimeistä viikonloppua! 

                                      Kuvat: Joensuun kaupunginteatteri ja Pixabay.com. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti