tiistai 21. syyskuuta 2021

Syyskuisen viikon suosikkipuuhat lasten kanssa Joensuun seudulla

Nyt syyskuun lopussa kesäloma on enää muisto, eikä jouluvalojakaan voi vielä viritellä. Arki on arkea, mutta pienillä asioilla siihen voi saada piristystä ja iloa. Tässä postauksessa muutamia viimeisen viikon aikana tekemiämme kivoja juttuja, jotka toivat meille iloa arkirumban keskellä. 

Kuva: Miska Korpelainen/Joensuun kaupunginteatteri
 

1. Pim Pam pallomaakailuseik & Muista Myhy -näyttely Joensuun kaupunginteatterissa

Viime lauantaina Joensuun kaupunginteatterissa sai ensi-iltansa persoonallisella nimellä varustettu lastennäytelmä eli Pim Pam pallomaakailuseik. Ensi-illan yhteydessä avattiin pienen näyttämön vieressä yleisölämpiössä myös Muista myhy! -taidenäyttely. Esillä on Tuija Hirvonen-Puhakan esinekoosteita eli muun muassa dubloista ja muista leluista luotua taidetta.

Pieni näyttely oli kiva, ja esitys kertakaikkisen hurmaava. Leikkisä, toiminnallinen ja hauska hyvän mielen esitys, joka jätti tilaa myös katsojien luovuudelle. Myös 5- ja 7-vuotiaat seuralaiset tykkäsivät näytelmästä, joka oli vähän erilaista lastenteatteria, jota olemme aikaisemmin yhdessä käyneet katsomassa. Suosittelen ja suosittelemme.

Tällä hetkellä näytöksiä on vielä reilusti jäljellä. Lisätietoja ja omat lippunne saatte klikkaamalla kaupunginteatterin sivuille tänne

 

2. Kortteliliigan turnaus Lehmossa

Meillä harrastetaan jalkapalloa, ja "oikeat pelit" ovat iso osa harrastuksen hohtoa. Joensuun seudulla pyörii kesäisin aivan mahtava kortteliliiga, jossa päästään kokeilemaan niitä oikeita pelejä kahden viikon välein. Mahtava sen vuoksi, että kyseessä on matalan kynnyksen toimintaa, jossa pelit ovat lähellä ja osallistuminen ilmaista. 

Voi sitä riemua, kun toinen pelimiehistä sai viime torstain Lehmon turnauksesta ensimmäisen Vihreän korttinsa! 

Toivottavasti vastaavaa matalan kynnyksen toimintaa olisi tarjolla lajissa kuin lajissa. Kortteliliigassa ei pelata liian ryppyotsaisesti, ja vanhemmillekin löytyy aina juttuseuraa.

 3. Pokelenkit tai muu ulkoilu syksyisessä säässä

Arkiliikunnan ykkönen perheemme pienimmillä on tällä hetkellä pokettaminen. Koiralenkeille ei tarvitse lähteä yksin, koska lapsukaiset ovat valmiita lähtemään mukaan niin aamulla kuin illalla, jos saa Pokettaa

Meillä ei poketeta sisällä eikä paikallaan, vaan Pokettamiseen liittyy aina myös käveleminen. Kiireisen arjen keskellä lapset eivät aina ehdi mukaan, mutta siltikin heille kertyy kävelykilometrejä Pokettamisen parissa helposti 20 kappaletta viikossa.

On toki muitakin vaihtoehtoa kävellä ja liikkua ulkona luonnossa, eikä Pokettaminen ole varmaankaan kaikkien juttu. 

Vahva suositus kuitenkin perheen yhteisille kävelylenkeille ja muulle ulkoilulle mahtavassa pohjoiskarjalaisessa luonnossa. Meistä erityisen kivoja ovat lyhyetkin ulkoilut aamu- tai iltahämärässä

4. Virkistysuimala Vesikko

Kun ulkona uiminen ei enää todellakaan lapsia nappaa, on meillä onneksi Vesikko. Hyppytorni, liukumäki ja aallot, melkein kun kylpylä keskellä kaupunkia. Viikoittaiset uimareissut ovat taas käynnistyneet ja tuovat paljon hyvää mieltä mukanaan.  

Ihana syyskuuta ja syksyä! Mitkä ovat teidän syksyn lempipuuhia?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti