keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Teatteri-Traktorin Viidakkokirja: "Keskeistä on rakkaus, huolenpito ja viidakon tavoille oppiminen"

Meitä pohjoiskarjalaisia lapsiperheitä ja lasten kanssa täällä reissaavia perheitä hemmotellaan tällä hetkellä (ainakin) kahdella lastennäytelmällä. Viime viikonloppuna ensi-iltansa sai Teatteri-Traktorin Viidakkokirjan. Koronan vuoksi, viimein, kuten teatterin sivuilla todetaan. *

Teatteri-Traktorin esitykset Sinkkolan kotieläinpihalla ovat vuodesta toiseen olleet rakastettuja ja suosittuja. Viimeisten vuosien aikana teatteria on ollut tarjolla myös talvisin Kulttuuritehdas Siihtalassa.

Meidän perheemme edustus ei vielä ole tätä Rudyard Kiplingin Viidakkokirja -teokseen pohjautuvaa näytelmää nähnyt, mutta onneksi aikaa on meillä ja teillä vielä reilusti, aina ensi vuoden toukokuulle asti! 

Teatterin sivuilta kuitenkin selviää, mitä hauskaa ja jännittävää on tällä kertaa luvassa: 

"Tomi Kervisen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä käsittelee ajankohtaista luonnon ja ympäristön suhdetta. Musiikkina kuullaan jälleen Eve Pietarisen sävellyksiä. Svengaavan meiningin lisäksi näytelmässä on myös kaikenikäisille suunnattua pohdintaa ihmisen luontosuhteesta, yhteisöön kuulumisen tärkeydestä ja kasvamisen vaikeudesta.

Suomen kielen sana luonto, on tullut kieleen ilmeisesti samasta lähteestä kuin luotu, synnytetty. Luontoa on se, mikä on kehittynyt miljoonien vuosien saatossa. Ympäristöön kuuluu luontoympäristön lisäksi kulttuurin muovaama, inhimillinen ympäristö. Ihmisen muovatessa ja muokatessa ympäristöään koskemattoman luonnon määrä vähenee koko ajan. 

- Kyllähän tämä vastakkainasetelma on nyt aika vahvasti läsnä näytelmässä. Mutta on siellä myös muita tosi tärkeitä juttuja kuten leikki, seikkailu ja elinikäinen oppiminen kavereiden kanssa, kertoo ohjaaja Tomi Kervinen.

Kuva: Teatteri-Traktori

Yhteisön kannatteleva voima

Yhteisö voi kannatella silloin, kun mitään muuta ei ole jäljellä. Vaikka ihminen revittäisiin pois tutusta ja tunnetusta ympäristöstä, voi uuden yhteisön hyväksyntä ja mukaan ottaminen olla rakennuspalikoina identiteetille. Paikkansa maailmassa voi löytää tuolloin sieltä, mistä ei olisi aluksi uskonutkaan.  

-Viidakkokirjan päähenkilön perhe ja lapsuus ei rakennu biologisen perimän varaan, vaan viidakon lapsen kasvua turvaa ympäröivän, moninaisen yhteisön tuki. Keskeistä on rakkaus, huolenpito ja viidakon tavoille oppiminen, pohtii Tomi Kervinen."

Nyt siis vain sopivan hetken tullen klikkaus Teatteri-Traktorin sivuille, missä onnistuu myös lippuvarauksen tekeminen. 

Mukavaa lähestyvää lokakuuta. 

(* Kaupallinen yhteistyö, liput esitykseen perheellemme saatu blogin kautta)

Ps. Tästä postauksesta pääse lukemaan, mikä olikaan se toinen lastennäytelmä, jota Joensuussa parhaillan esitetään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti