maanantai 30. elokuuta 2021

Personal trainer Laura Natunen: ”On tärkeää, että vanhemmilla on omaa aikaa ja mahdollisuus harrastaa itselle tärkeitä asioita. Olivat ne sitten liikuntaa tai jotain muuta. ”

Bongasin Lauran ilmoituksen syyskuun 13. päivänä Kuntokikassa käynnistyvästä 2Baby-kurssista sosiaalisen median virrasta. Päätin kysyä Lauralta sähköpostihaastattelua paitsi 2Baby-kurssista, myös lapsiperhearjen ja liikunnan yhdistämisestä eri-ikäisten lasten kanssa. Nyt siis luvassa tämän (ei kuitenkaan kaupallisen) yhteistyömme tulos.

 

Kerro vapaamuotoisesti itsestäsi. Kuka olet ja mitä teet?

”Olen pitkän linjan liikunta- ja terveysalan ammattilainen, yrittäjä sekä kahden pienen tytön äiti. Valmiustuin fysioterapeutiksi vuonna 2007. Liikuntakeskusyrittäjänä aloitin vuonna 2012 ja personal trainerina viisi vuotta sitten. Lisäksi olen jatkokouluttautunut ravintovalmentajaksi sekä äitiysliikunnan ammattilaiseksi.

Ominta alaani valmentajan ovat erilaiset ravitsemusasioiden kanssa kamppailevat asiakkaat, jotka haluavat esimerkiksi tehdä elämäntapamuutoksen tai pudottaa painoa. Asiakkainani on myös muun muassa paljon odottavia tai synnyttäneitä äitejä.

Toimin itsenäisenä valmentajana sekä teen yhteistyötä esimerkiksi Kuntokikan liikuntakeskuksen kanssa.”

 

Mitä on yrityksesi ja mitä palveluja se tarjoaa?

"Yritykseni toimii nimellä Kunnotar-hyvinvointipalvelut. Yritys tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluja, pääasiassa yksilöllistä valmennusta, pienryhmävalmennusta sekä ryhmänohjausta." 

 

Minkälaisia vinkkejä sinulla on liikunnan ja terveellisten elämäntapojen haltuun ottamiseen pienten lasten vanhemmille? Entä kouluikäisten vanhemmille?

"Samat vinkit sopivat mielestäni kaikille vanhemmille. 

Pienet muutokset arjessa saavat pitkässä juoksussa aikaan suuria muutoksia. Kiireisessä arjessa ei kannata yrittää tehdä liian suuria muutoksia kerralla. Liian suurten muutosten alla väsyy nopeasti ja niiden noudattaminen muutenkin hektisen arjen keskellä voi alkaa nopeasti tuntua ylivoimaiselta. Tämän vuoksi sitten tekee mieli luovuttaa kokonaan.

Onnistuminen on mahdollista pienillä askelilla sekä liikunnan että terveellisten elämäntapojen suhteen. Se, mitä nämä pienet askeleet kenellekin ovat, on täysin yksilöllistä. Näitä pohdimme aina yhdessä asiakkaan kanssa."

 

Mitä hyötyä tai etua olisi pyytää apua personal trainerilta? Mitä palveluja suosittelet pienten lasten tai koululaisten vanhemmille?

"Personal trainer voi tarjota apua ja tukea omien voimavarojen löytämiseen. Monesti jo pelkkä keskustelu ulkopuoleisen ihmisen kanssa auttaa hahmottamaan omaa tilannetta paremmin.

Personal trainer on myös tuki ja tsemppari vaikeana hetkenä, kun tekisi mieli luovuttaa. Ammattitaitoinen valmentaja osaa myös ohjata henkilön elämäntilanteeseen ja kuntoon sopivat harjoitteet sekä liikuntaan että muille elämän osa-alueille. Monelle on myös tärkeää, että on joku, jolle on "tilivelvollinen", niin silloin saa itsestään enemmän irti."

 

Miten ottaa lapset mukaan liikkumaan yhdessä?

"Arkiliikunta ja arkiaktiivisuus on ratkaisevassa roolissa, kun tarkastellaan yksilön kokonaisliikunnan määrää. Hippa, piiloleikit, mäenlasku, hiihto ja moni muu lasten kanssa ulkona touhuaminen ja leikkiminen on myös vanhemmalle hyvää liikuntaa. Nykyisin on myös paljon tarjolla vanhempien ja lasten yhteisiä liikuntaharrastuksia.

Yhteisten juttujen lisäksi on myös tärkeää, että vanhemmilla on omaa aikaa ja mahdollisuus harrastaa itselle tärkeitä asioita, olivat ne sitten liikuntaa tai mitä kenellekin. Vanhempien on myös hyvä olla esimerkkinä lapsille terveellisestä liikunnallisesta elämäntavasta. Aikuisen ei tule myöskään "ylisuorittaa" liikuntaa."

 Minkälainen kurssi on 2baby, jota ohjaat Kuntokikassa? Kenelle se sopii?

"2Baby-tunti on äidin ja vauvan yhteinen menevä ryhmäliikuntatunti. Tunnilla äiti saa tehokasta ja monipuolista liikuntaa, jossa on otettu huomioon synnytyksestä palautuminen sekä lantionpohjalihasten ja syvien vatsalihasten harjoittaminen.

2Baby-tunneilla äiti ja vauva pääsevät vahvistamaan kiintymyssuhdettaan, ja vauvatkin nauttivat liikkeestä!

Tunnilla lapsi voi olla äidin sylissä tuomassa liikkeisiin lisävastusta tai sitten lapsi voi nukkua tai leikkiä lattialla itsekseen, mikä kenellekin sopii parhaiten. Tunnilla äidit etenevät lapsentahtisesti, joten kesken tunnin voi tarpeen mukaan imettää, syöttää tai vaihtaa vaippaa.

2Baby- kurssi sopii synnyttäneille äideille. Kurssille voi osallistua jälkitarkastuksen jälkeen, ja lapsen suositusikä on 3-12kk. Toki mukaan voi tulla myös nuoremman tai vanhemman lapsen kanssa. Liikunnallista taustaa ei tarvitse olla, sillä tuntirakenne on erittäin helppo ja tarjoan vaihtoehtoja helpompaan sekä haastavampaan tapaan tehdä liike.

2Baby -ryhmäliikuntatunnin ensimmäinen 4 viikon kurssi järjestetään Kuntokikassa. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 13.9-4.10.2021 klo 9.30. Tunnin kesto on 45min. Neljän viikon kurssin hinta on 39€."

Kiitokset vielä Lauralle, ja aurinkoista alkusyksyä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Just tänään soitin Kuntokikkaan kysymään vauvajumpasta. Kertoivat 2Baby ryhmästä. Aion mennä 3kk vauvan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu! Mukavia jumppatuokioita teille. :)

    VastaaPoista