sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Lassie palaa kotiin - Nostalginen koko perheen leffa tarjosi pienille katsojille seikkailua ja suuria tunteita

Kävimme ensi syksyn eskarilaisen ja ekaluokkalaisen kanssa katsomassa klassikkokirjasta tehdyn uutuusleffan Lassia palaa kotiin. Koiran ja lapsen ystävyys, kauniit maisemat ja ripaus seikkailua tekivät suomeksi dubatusta elokuvasta mukavan elämyksen. *


Erik Knightin jo vuonna 1940 julkaistusta kirjasta on julkaistu vuosikymmenten aikana useita elokuvia. Muistan itsekin, kuinka omassa lapsuudessani sekä kirja että elokuva saivat haaveilemaan omasta koirasta ja suurista seikkailuista. 

 

Uudessa elokuvassa seikkaillaan tämän päivän Saksassa. Kadonnutta koiraa etsitään kännykän sovelluksilla ja isoisää muistutellaan ilmastonmuutoksesta. Alkuperäistä kirjan henkeä ei mielestäni kuitenkaan ole kadotettu. Kaikki kolme pyyhimme kyyneleitä, kun Florian (Nico Marischka) ja Lassie hyvästelevät toisensa, ja pidätimme hengitystä, kun koiraystävä oli vaarassa. Ehkä juonen keskittyminen vielä enemmän Lassien kotimatkaan ja sen myötä vielä ripaus enemmän seikkailua oli lisännyt lasten innostusta elokuvaa kohtaan entisestään. Uskon Lassien kuitenkin painuneen lasten mieliin samalla tavalla kuin oman lapsuuteni elokuva- ja kirjaelämys. Kirjan lukeminen onkin meillä seuraavaksi suunnitelmissa. 


Me kävimme elokuvissa Joensuussa elokuvateatterikeskus Tapion pressinäytöksessä. Lassien seikkailuja on mahdollista katsoa Tapiossa ainakin tänään, huomenna, tiistaina ja torstaina. Tarkemmat tiedot ja liput ovat saatavilla teatterin sivuilla. Elokuvan ikäraja on seitsemän vuotta, joten turvallisen aikuisen matkassa Lassien kotimatkaa pääsevät katsomaan jo neljävuotiaat. 

Mukavia ja mieliinpainuvia seikkailuja leffateatterissa ja kotimaakunnassa!


 

Lassie palaa kotiin (Lassie – Eine abenteuerliche reise), ohjaus Hanno Olderdissen, pääosissa Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Bella Bading, Matthias Habich. 96 min.

Kuvat: Future Film

*Osallistuimme pressinäytökseen, liput olivat meille ilmaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti