keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Siiri ja kumma Kasperi

Tiina Nopolan kirjoittama ja Mervi Lindmanin kuvittama Siiri -kuvakirjasarja ehti viime syksynä jo 15. osaan. Kirjat ovat suosittuja, niitä on käännetty ympäri maailman.


Meillä luetuimmaksi Siiri -kirjaksi tähän asti on noussut Siirin jouluyllätys*, jonka lainasin joulukuussa kirjastosta. Vaikka helmikuun puoliväli on jo ohitettu, Siirin perheen joulunvietosta kertovaa kirja avataan vieläkin melkein päivittäin. Pitäisiköhän vaivihkaa jo salakuljettaa se takaisin kirjastoon?

Uutuuskirjassa* on kesä ja hypätään korkeutta. Rimankorotuksen jälkeen hyppääminen hoituu helposti iso-Otolta, keski-Otolta ja Siiriltäkin, mutta pikku-Otto pakenee rimakauhua metsään. Itkukin tulee, kunnes mielikuvitus rientää apuun. Pikku-Otto löytää pilvipoika Kasperin, ison koululaisen, joka käy kesälläkin koulua.

-Kuka sinä olet? pikku-Otto kysyi ja pyyhki kyyneleensä.
-Kasperi. Miksi sinä itket?
-Minä en uskalla hypätä sen tyhmän riman yli!
-Sehän on helppoa! Kasperi sanoi ja tarttui pikku-Ottoa kädestä.

Siiri ja kumma Kasperi* on tarina mielikuvituskaverista, joka tulee apuun hädän hetkellä. Se on myös tarina kaveruudesta ja vähän myös kiusantekemisestä kaverille. Tärkeitä ja kaikkia lapsia tavalla tai toisella koskettavia teemoja kaikki. Kirjassa mielikuvitus tuo turvaa vaikealla hetkellä, joten se viestii myös mielikuvituksen voimasta ja merkityksellisyydestä.

Tiina Nopolan tarinointi on sujuvaa ja vauhdikasta, Mervi Lindmanin kuvitus värikästä ja rentoa. Näistä aineksista on syntynyt mukava kirja, joka taatusti löytää paljon lukijoita Siirin vanhojen ja uusien ystävien joukosta.

Lainaukset kirjasta: Siiri ja kumma Kasperi. Teksti: Tiina Nopola Kuvat: Mervi Lindman. Tammi 2017. Arvostelukappale.

*Kaupallinen linkki

(Esittely on julkaistu alun perin vanhalla Muksujen maakunta -sivustolla 17.2.2018) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti