maanantai 4. toukokuuta 2020

Foccacio -resepti vaikka eväsretkelle


Vaikka välillä sataa räntää, on tälläkin viikolla kevät edennyt Pohjois-Karjalassa vauhdilla. Veikkaanpa, että tulevana viikonloppuna eri puolilla maakuntaa lapsiperheissä kaivellaan varastoista esiin fillareita, trampoliineja ja ainakin kumppareita!





Toivottelen mukavia kevätpäiviä foccacio-reseptin myötä. Tämä resepti on moneen kertaan testattu ja helppo, ja lopputulos vähän liiankin hyvää. Jos oliivit ja kirsikkatomaatit eivät maistu, voi varmaan kokeilla muitakin täytteitä. Leipä sopii vaikkapa iltapalaksi tai evääksi kevätretkelle.

Foccacio

6 dl vettä
pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
n. 10-12 dl vehnäjauhoja
kirsikkatomaatteja
mustia, kivettömiä oliiveja
(sormisuolaa)
(tuoretta rosmariinia)

Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoista ja jauhoseos reilusti kädenlämpöiseen (n. 42 C) veteen. Lisää suola ja loput jauhoista alustaen. Alusta taikinaan lopuksi öljy.
Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikinasta joko kolme suurempaa tai kuusi pienempää, litteää leipää. Painele leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota heti.
Upota leipien päälle makusi mukaan mustia, kivettömiä oliiveja ja kirsikkatomaatin puolikkaita. Sivele pintaan pullasudilla vähän oliiviöljyä. (Jos haluat, ripottele hiukan sormisuolaa ja rosmariinia antamaan lisämakua.)

Paista leipiä 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

(Juttu julkaistu alun perin vanhalla Muksujen maakunta -sivustolla 8.4.2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti