tiistai 9. kesäkuuta 2020

Hissityttö ja laskettelijapoika

Pipsa tapasi Risto-Matin 15-vuotiaana Mustavaaran laskettelukeskuksessa. Seitsemän vuotta myöhemmin kahdesta tuli kolme.

(Juttu on julkaistu aluen perin vanhalla Muksujen maakunta -sivustolla juhannuksen alla 23.6.2016)

 -Äitinä oleminen on ollut ihanaa, rikastuttavaa ja opettavaista, mutta myös todella väsyttävää. On vaadittu hyviä hermoja! Summaa Pipsa Simontaival, 23. Suloisessa Oliverissa riittää taaperoenergiaa vaikka muille jakaa.
Mutta tosiaankin, vielä hetki sitten pikkuinen nyytti on nyt jo reilun vuoden vanha viilettäjä:
-Olen yllättynyt siitä, kuinka lyhyt se vauva-aika oli. Nyt täytyy melkein juosta pojan perässä, ja silmät tarvittaisiin selässäkin. 
Apuna nuorella äidillä on puolison lisäksi isovanhempien ja ystävien tukiverkko. Se on tässä perheessä erityisen tärkeää, koska Risto-Matin, 24, työ vie perheenisää välillä useamman päivän reissuille Euroopan eri kulmille.

  

Isi Skypessä

Kiihtelysvaarasta kotoisin oleva Pipsa on koulutukseltaan parturi-kampaaja ja koulutettu hieroja. Kun hän muutti lapsuudenkodistaan Joensuun keskustaan, alkoi silloin 16-vuotiaiden rinneromanssi muuttua vakavampaan suuntaan.
-Aika pian muutimme yhteen. Kihloihin menimme 2013, naimisiin 2014 ja vuonna 2015 syntyi Oliver. Joensuussa asuimme viime vuoteen asti, nykyinen ylämyllyläinen kertoo.
Taaperoperheen arki on puuhakasta:
-Kotityöt ja leikkiminen kuuluvat tietysti arkeen, mutta käymme myös paljon mummoloissa ja kavereiden luona. Talviaikaan käymme muskarissa ja MLL:n perhekahvilassa. Tykkäämme myös ulkoilla ja käydä uimassa kolmistaan.
Risto-Matti on töissä ASSA Abloylla, ja työnkuvaan kuuluu säännöllisesti työmatkoja Keski-Eurooppaan. Miten selvitään taaperon kanssa pitkät päivät ja yöt kahdestaan?
 -Ollaan pärjätty Oliverin kanssa tosi hyvin. Yhteyttä pidetään Risto-Matin kanssa Skypellä. Oliver jo ymmärtää, että isi on siellä ruudussa, ja esittääkin uusia asioita mitä ollaan opittu tai tehty.
Pipsa myöntää, että välillä on kyllä päiviä, jolloin pyydetään lähellä olevia isovanhempia Oliverille leikkikaveriksi. Silloin äiti lähtee itsekseen kauppaan tai lenkille.


Äidin oma bisnes
Pipsan oli alun perin tarkoitus palata parturi-kampaajan töihin tulevana syksynä, mutta nyt on hoitovapaata haettu pitkälle eteenpäin.
-Minun vuorotyöni ja Risto-Matin reissutyö olisi ollut sellainen yhdistelmä, että hoitopäivät olisivat saattaneet venyä myöhään iltaan eikä se tuntunut hyvältä ajatukselta Oliveria kohtaan.
Taloudelliset asiat järjestyivät sattuman kautta, sillä Pipsa on ollut puolisen vuotta kotiäitiyden ohella myös aloe vera -tuotteiden jälleenmyyjä.
Tutustuin Foreveriin talvella MLL:n perhekahvilassa ja lähdin heti mukaan, sillä työn ansiosta voin jäädä vielä kotiin hoitamaan Oliveria. Työ on ihanan vapaata ja teen sitä Oliverin ehdoilla. Päivittäin hoidan kotoa käsin kontakteja päiväuniaikaan. Esittelyjä olen tehnyt muutaman kerran viikossa.
Pipsa pohtii, että työtilaisuus tuli ihan parhaaseen mahdolliseen saumaan. Tuotteista on ollut apua pojan iholle ja omalle jaksamiselle, joten niitä on kiva suositella muillekin.Pieni hetki kahdestaan
Juhannuksena kumpikaan Simontaipaleen aikuisista ei paiski töitä.
-Juhlimme kotona ja perheenä grillaten ja saunoen, ja myös ystäviä on tulossa kylään. Tivoliakin aiomme käydä ihmettelemässä, Pipsa kertoilee.
Lopuksi pyydän vielä Pipsaa miettimään, miten vanhemmuus on muuttanut häntä ja Risto-Mattia.
-Suurin muutos on se, että meistä on tullut entistä vastuullisempia. Päätökset tehdään lapsi edellä.
Vaikka Oliver on ykkönen, parisuhdettakin on tärkeää huoltaa:
-Tärkeintä meille on saada joka ilta olla hetki kahdestaan Oliverin käytyä nukkumaan, ja rauhassa jakaa päivän kuulumiset. Jos se ei ole mahdollista kasvokkain niin sitten puhelimessa tai Skypessä. Kerran kuukaudessa käymme syömässä, elokuvissa tai keilaamassa kahdestaan. Ja ainakin kerran talvessa laskettelemassa!

Ps. Jos olet kiinnostunut Pipsan markkinoimista Forevertuotteista tai kutsuista, laita sähköpostia osoitteeseen: pipsasimontaival@outlook.com.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti