Omenapiirakka on kaikenikäisten kestosuosikki. Ohjeita siihen taitaa olla yhtä monta kuin on kokkejakin.
Tämän
resepti on peräisin Joensuun Marttakeskuksesta. Reseptiä voi tuunata
oman mieltymyksen mukaan. Jälkiruoan voi kruunata esimerkiksi jäätelöllä tai
vaniljakastikkeella. Omenaksi kannattaa valita hapokas lajike, kuten Granny
Smith.
OMENAPIIRAS
12 annosta
Taikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
½ dl kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
rasvatonta maitoa
¾ dl
rypsiöljyä
Pinnalle
300 g
omenoita (3 kpl)
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
½ tl kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito sekä rasva ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun ø noin 27 cm piirakkavuokaan. Pese ja viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet. Paista 200 -asteisen uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Vinkki!
Vehnäjauhot voi korvata kuitupitoisemmalla hiivaleipäjauholla. Rypsiöljyn
sijaan voi käyttää pullomargariinia tai sulatettua 60-80 % rasiamargariinia.
Voit halutessasi korvata maidon rasvattomalla piimällä – vaihda tällöin
leivinjauhe puoleen teelusikalliseen soodaa.
Kuva: Pixabay.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti