sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Marttojen omenapiirakkaresepti


Omenapiirakka on kaikenikäisten kestosuosikki. Ohjeita siihen taitaa olla yhtä monta kuin on kokkejakin. 

 

Tämän resepti on peräisin Joensuun Marttakeskuksesta. Reseptiä voi tuunata oman mieltymyksen mukaan. Jälkiruoan voi kruunata esimerkiksi jäätelöllä tai vaniljakastikkeella. Omenaksi kannattaa valita hapokas lajike, kuten Granny Smith.

OMENAPIIRAS  
12 annosta

Taikina
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl rasvatonta maitoa
¾ dl rypsiöljyä

Pinnalle
300 g omenoita (3 kpl)
1 rkl sokeria
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito sekä rasva ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun ø noin 27 cm piirakkavuokaan. Pese ja viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet. Paista 200 -asteisen uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.

Vinkki! Vehnäjauhot voi korvata kuitupitoisemmalla hiivaleipäjauholla. Rypsiöljyn sijaan voi käyttää pullomargariinia tai sulatettua 60-80 % rasiamargariinia. Voit halutessasi korvata maidon rasvattomalla piimällä – vaihda tällöin leivinjauhe puoleen teelusikalliseen soodaa.

Kuva: Pixabay.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti