torstai 25. kesäkuuta 2020

Viime syksynä kuviskerhossa


Syksyllä ilmoitimme askartelemisesta ja ”puutöistä” tykkäävät lapsemme Joensuun seudun kansalaisopiston 4-6-vuotiaiden taiteen perusopetuksen ryhmään.

(Julkaistu alun perin vanhalla Muksujen maakunta -sivustolla 4.12.2019)

Etukäteen jännitti, kuinka pojat pysyvät paikallaan puolitoista tuntia taiteilemassa, mutta mitään suurempia ongelmia ei ainakaan meidän korviimme ole kuulunut. Kerhoon on lähdetty iloisella mielellä ja takaisin on tultu toinen toistaan hienompien taideteosten kanssa.

On ollut mukava yllätys, miten monipuolisia juttuja Nina-ope on pienille taiteilijoille tarjoillut.
Kuvataiteen perusopetus ei todellakaan ole mallin mukaan askartelua, josta poikamme kyllä myös tykkäävät.


Lasten toiveesta olin mukana syksyn toiseksi viimeisellä opetuskerralla, jossa lapset loihtivat joulukuusia. Valmiille kuusipohjille saatiin lunta valkoisella akryylimaalilla Piltti-purkkien korkkien sekä niiden poksahtelevien pakettien suojamuovien avulla. Seuraavaksi kuuset saivat koristeeksi kunkin taiteilijan valintojen mukaan esimerkiksi tähden, värikkäitä pahvinpaloja tai rutistettuja silkkipaperipalloja.
Tunteiden tasaannuttua pääsin kuin pääsinkin livahtamaan kerhosta ensimmäisen oppitunnin jälkeen kotiin, mutta muutaman kuvan sain kuitenkin sitä ennen napattua. Kerhon rutiineihin kuuluu, että ensimmäisen 45 minuutin jälkeen lapset pitävät pienen evästauon. Se on varmasti hyvä juttu keskittymisen ja jaksamisen kannalta, onhan puolitoista tuntia pitkä aika istua paikallaan kivankin tekemisen äärellä.Joensuun seudun kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta kuvataiteessa 4-20-vuotiaille lapsille ja nuorille eri puolilla kansalaisopiston toimialuetta. Alle kouluikäiset, 4-6-vuotiaat lapset tutustuvat taiteen ilmiöihin leikinomaisen ja mielikuvitusta rikastavan työskentelyn kautta harjoittaen monipuolista kuvallista ilmaisua.
Me olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä opetuksen sisältöihin sekä ammattitaitoiseen ja ihanasti lapset huomioivaan opeemme. Lasten kiinnostuksen poukkoilusta johtuen vielä on epäselvää, jatkuuko harrastus pojilla vielä keväällä. Voin kuitenkin ehdottomasti suositella tätä harrastusta, jos teiltäkin löytyy kuviksesta kiinnostunut lapsi tai lapsia. Lisätietoja löytyy Joensuun seudun kansalaisopiston sivuilta tai Pekkalan kuvataidekoulun Facebook-sivuilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti