tiistai 16. kesäkuuta 2020

”Naimisissa ja lapsia viimeistään 25 vuoden ikäisenä. CHECK!”


Joensuun seudulla asuva Karina on lastenvaatteisiin hurahtanut jojo-kuntoilija. Kahden lapsen äidin blogi kertoo perheen arjesta omakotitalossa järven rannalla. Ja äidin haaveista. 

(Juttu on julkaistu alun perin vanhalla Muksujen maakunta -sivulla 1.7.2016) 

 Neljä vuotta sitten Karinan elämässä tapahtui kaksi uutta asiaa:
-Sain tietää kesällä olevani raskaana ensimmäistä kertaa. Kaikki tuntui niin uudelta ja ihanalta, että halusin lukea muiden samoilla viikoilla olevien äitien elämästä, raskausoireista ja kaikesta odotukseen liittyvästä. Siinä samassa perustin itsekin raskausblogin, joka on vuosien varrella muuttunut lifestyle-painotteisemmaksi.
”Kun haaveet muuttuvat todeksi” on Karinan blogin nimi. Heti etusivulla onkin tilaisuus päästä klikkaamaan bloggarin haavelistalle.
Ja tähän tapaan Karina haaveilee: Naimisissa ja lapsia viimeistään 25-vuoden ikäisenä CHECK! Matka Krabille rakastamani miehen kanssa CHECK! Stokken Tripp Trapp CHECK!
Ovatko haaveet muuttuneet vuosien varrella?
-Vanhat haaveet ovat pysyneet samoina ja monet niistä ovat toteutuneetkin. Uusia tulee koko ajan lisää!
Karinan haaveista monet ovat hankintoja, ja hoitovapaalla oleva bloggari tunnustaakin, että niitä toteutetaan sen mukaan, mitä lompakko antaa myöten.
Otetaanpas selvää, miten tähän kohtaan elämänpolkua ja haavelistaa on saavuttu.


Laaja perhe ja hassutteleva äiti
Karina syntyi 29 vuotta sitten Suomenlahden toisella puolella.
-Asuin elämäni ensimmäiset 15 vuotta Virossa, josta Pohjois-Savon kautta päädyin Pohjois-Karjalaan.  Valmistuin Itä-Suomen yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi kesällä 2012 venäjän kieli pääaineenani.
Maisteriopintoihin suomea, viroa ja venäjää sujuvasti puhuva Karina ei kuitenkaan halunnut jatkaa, koska kielenkääntäjän työ ei tuntunut omalta alalta. Hoitovapaalle Karina jäi yhtiösihteerin töistä. Sivutuloja tuovat satunnaiset tulkkauskeikat sekä Forever Living -tuotteiden jälleenmyynti.
Karinan blogin keskiössä on kuitenkin oma perhe, ja kuten jo tämän jutun otsikosta voi lukea, kuuluvat siihen ainakin aviopuoliso ja lapsi.
-Ydinperheeseeni kuuluvat aviomieheni Pauli, kolmevuotias tyttäremme Olivia ja sekä elokuussa vuoden täyttävä Alex-poika. Olen todella läheinen myös oman perheeni kanssa, joten lasken perheeseeni myös oman äitini, isäni sekä kohta 18 vuotta täyttävän pikkuveljeni. Valitettavasti he asuvat edelleen Pohjois-Savossa, kertoilee Karina.
Minkälainen äiti sinä olet?
–Olen hassutteleva äiti, joka näyttää tunteensa lapsille. Yhdessä lauletaan, tanssitaan, leikitään legoilla, hassutellaan kotona ja kylässä, ollaan aitoja. Askarellaan, ulkoillaan, matkustetaan, käydään ulkona syömässä, nähdään kavereita. Ei ole oikeastaan mitään, mitä en lasteni kanssa voisi tehdä. Meidän kotonamme kaikki tunteet ovat sallittuja ja varsinkin 3-vuotiaan kanssa niitä opetellaan nyt hallitsemaan.


Harrastuksena lastenvaatteet 
Karina tunnustaa, että lastenvaateharrastus meinasi jossakin vaiheessa karata lapasesta.
-Paketteja tuli monta viikossa, ja vaikka useimmiten tilasin nettikirppareilta, sain aika paljon rahaa kulumaan niihin. Nyt olen onneksi jo rauhoittunut, ja merkkivaatteita ostan vain tarpeeseen. Mutta eri asia ovat kirpparilöydöt…
Karinan lempimerkkejä ovat tällä hetkellä Nosh Organics ja Gugguu. Myös Mini Rodini, Vimma, Aarrekid ja Papu kuuluvat suosikkeihin.
-Lastenvaatteissa arvostan laadukkuutta, luomupuuvillaa ja Öko-Tex –sertifikaattia, mikä kertoo siitä, että tuotteissa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Mun mielestä lapsen ja varsinkin vauvan iho ansaitsee kemikaaleista vapaat vaatteet.  Suosin myös kotimaisia yrityksiä, ja toivon niille menestystä kansainvälisestikin.
Karinan muista harrastuksista kuntoilu elää aaltoliikettä. Välillä urheilukärpänen puraisee kovaa, ja välillä on kausia, jolloin mikään ei voisi vähempää kiinnostaa. Blogi sen sijaan on ja pysyy:
–Haluan kirjoittaa blogissani rehellisesti arjesta ja perhe-elämästä. Välillä matkustetaan, välillä unelmoidaan, mutta pääpaino on kuitenkin siinä perhe-elämässä. Mieheni tukee minua blogiharrastuksessani täysin ja järjestää minulle myös aikaa kirjoittamiseen.
Puolison toiveesta tämä ei juurikaan blogissa esiinny. Jos Karina kirjoittaa parisuhteesta, saa mies aina tarkistaa tekstin ennen julkaisemista. Tästä huolimatta yksi suosituimmista postauksista käsitteli seksiä synnytyksen jälkeen. Karina tuumii, että ehkä lukijat kaipaavat vertaistukea sellaisissakin asioissa, joista perheblogeissa yleensä vaietaan.

Oman elämänsä seppä
Karinan, Paulin ja lasten koti on yksi haaveiden täyttymys, vaikka haavelistalta löytyy vielä sen täydellinen remontointi. Voisipa melkein arvata, että ei mene kauan, kun sekin on CHECK!
Hassummin eivät ole asiat nytkään:
-Meillä on iso piha, josta löytyy lapsille leikkimökki, leikkikeskus, hiekkalaatikko, ja ulkopelejä. Me aikuisetkin tykkäämme olla paljon ulkona, joten pihalta löytyy myös grillikatos, beach volley kenttä, iso terassi ja palju...
Kuulostaa lapsiperheen kesäparatiisilta, josta ei ehkä siksi oikein maltetakaan lähteä kaupungin vilinään:
–Joensuussa käymme aika harvoin, mutta lempipaikkojamme ovat Carelicumin Mukulakatu, Jokiaseman leikkipaikka ja Joensuun keskusta itsessään. Kesällä yksikään jäätelö ei maistu niin hyvälle kuin torilta ostettu pehmis!
Karina on uskaltanut haaveilla ja saavuttanut ison liudan haaveitaan. Minkälaisia elämänarvoja hän haluaa välittää Olivialle ja Alexille?
-Lapsilleni haluan opettaa, että toisia ihmisiä täytyy kunnioittaa, auttaa ja olla hyvä, mutta täytyy myös puolustaa itseään. Jos haluaa toteuttaa haaveitaan, niiden eteen pitää olla valmis tekemään töitä. Jokainen on oman elämänsä seppä. 

Krabilla!Tämän jutun kuvat: © Karina/Kun haaveet muuttuvat todeksi -blogi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti