torstai 25. kesäkuuta 2020

Seitsemän veljestä taaperoille

Anne Vasko on kuvittanut ja Katariina Heilala toimittanut ihastuttavan pahvikantisen kirjan Jukolan seitsemän poikaa. Se tutustuttaa perheen pienimmät klassikon maailmaan ja oppiipa samalla numeroitakin.

( Julkaistu alun perin vanhalla Muksujen maakunta -sivustolla 21.11.2016)

 
Pahvikantisessa kuvakirjassa kuvitus on tietysti tärkeää. Anne Vaskon kuvitus on värikästä ja täynnä pieniä yksityiskohtia, joista on kiva jutella lukukaverin kanssa. Seitsemän veljeksen lisäksi kuvituksessa vilisee paljon eläimiä, mikä varmasti pieniä lukijoita miellyttää ja kiinnostaa. Mukavaa kirjassa ovat myös joka aukeamalla olevat sitaatit Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Kirja päättyy kirjailijan esittelyyn.

Suomalaisen kirjallisuuden klassikon lisäksi kirjassa tutustutaan myös numeroihin. Yhdessä päästään laskemaan muun muassa nauriita, saunavihtoja ja savikukkoja. Nämä valinnat yhdessä alkuperäisen Seitsemän veljeksen sitaattien kanssa rikastuttavat lapsen sanavarastoa ihkauusilla sanoilla.
Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä on ollut hurjan suosittu, ja se on tarjonnut jo leikki-ikäisille lapsille mahdollisuuden tutustua monella tavalla kulttuurissamme vaikuttavaan klassikkoon. Tämän ihanan kirjan myötä tutustumisen voi aloittaa vielä pikkuisen pienempänä.

Kirjaesittelyssä: Jukolan seitsemän poikaa: luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan. Kuvittanut Anne Vasko. Toimittanut Katariina Heilala. Graafinen suunnittelu ja taitto Riikka Turkulainen.  Sitaatit Aleksis Kivi. Tammi 2016. Kirja saatu kustantajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti